Afrikaanse kunst

Discover Pinterest’s best ideas and inspiration for Afrikaanse kunst. Get inspired and try out new things.
Haar ogen, de spiegels van haar ziel, kijken je doordringend aan, alsof ze een universeel verhaal van moed, veerkracht en ongebroken schoonheid vertellen. Dit werk is een eerbetoon aan vrouwen overal ter wereld en in het bijzonder aan de sterke en veerkrachtige vrouwen van Afrika. Het schilderij nodigt de toeschouwer uit om voorbij het oppervlak te kijken en de complexiteit en rijkdom van het Afrikaanse leven en de menselijke ervaring te verkennen.

Dit prachtige portretschilderij, getiteld "Vrouw van de Savanne", is meer dan een eenvoudige weergave van een Afrikaanse vrouw. De kunstenaar heeft diepe, aardse tinten en levendige kleuren gebruikt om niet alleen de fysieke eigenschappen maar ook de innerlijke kracht en waardigheid van de vrouw te vertegenwoordigen. De vrouw op het schilderij draagt traditionele kleding, rijkelijk versierd met patronen die haar culturele erfgoed eer aan doen.

Avatar
Angelien Vogelenzang
Deze stof stemt Afrikaanse millennials tot nadenken - De Correspondent Van, Afrikaans, African, Interieur, African Textiles, Helmond, Textiles, Meer, Tot

Afrikaanse millennials zoals ik willen altijd meer weten over traditionele Afrikaanse kunst en cultuur, het erfgoed dat mede onze identiteit vormt. Over een deel van dat erfgoed ontstaat nu discussie. Zo heb ik moeite met de herkomst van de Afrikaanse waxstof, gemaakt in Helmond, vanwege de koloniale wortels. Maar mijn moeder vindt het prachtig.

AvatarJ
J.Smit
Afrikaans beeld "Makana" voor in huis Van, Afrikaans, Kunst

Dit Afrikaanse kunst beeld heet: "Makana" Een prachtig uniek bronzen beeldje gemaakt door onze Afrikaanse kunstenaar uit Burkina Faso. De binnen beeld van onze Afrikaanse kunstenaar zijn uniek en van zeer hoge kwaliteit brons. #binnenbeeld #kunstbinnen #kunst #beeldvoorinhuis #decoratiethuis #decoratiewoonkamer

Avatar
Bronzen Beelden Winkel